Tulosta

Patria ja Ilmavoimat ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen kansainvälisen lentokoulutuskeskuksen (NPTC, Nordic Pilot Training Centre) perustamiseksi. Perustettava koulutuskeskus tarjoaa sotilaslentokoulutusta ulkomaisille asiakkaille Ilmavoimien Hawk-lentokoulutuksen yhteydessä Kauhavalla.

Puolustusministeriö, Pääesikunta, Ilmavoimat ja Patria ovat yhdessä kehittäneet kansainvälistä sotilaslentokoulutuskeskusta jo vuodesta 2003 ja yhteistyösopimus perustuu Puolustusministeriön johdolla tehtyyn selvitykseen kansainvälisen lentokoulutuksen järjestämismahdollisuuksista. Allekirjoitetulla sopimuksella määritellään yleiset periaatteet ja työnjako koulutuskeskuksen toiminnan järjestämiseksi.

NPTC tarjoaa sotilaslentokoulutusta Ilmavoimien modernisoiduilla Hawk-harjoitussuihkukoneilla Kauhavalla, jossa on monista Euroopan maista poiketen mahdollisuus tarjota mm. riittävä ilmatila taktiseen harjoitteluun. Kansainvälisesti korkeatasoinen koulutus pohjautuu Ilmavoimien tehokkaaseen koulutusmetodiin, jota on menestyksellä käytetty jo yli kymmenen vuotta F-18 Hornet -ohjaajien koulutukseen. Ilmavoimien ohjaajien jatkokoulutuksesta vastaava Lentosotakoulu sai laadukkaasta koulutuksestaan Lloyd´s Register Quality Assurance:n myöntämän ISO 9001:2000 -laatusertifikaatin 17.1.2007.

NPTC-koulutuksessa käytettävät lentokoulutusohjelmat räätälöidään tuottamaan asiakkaan tarpeita vastaava osaaminen, ja oppilaat ovat koulutusohjelman suoritettuaan valmiita siirtymään koulutettavaksi nykyaikaisella hävittäjäkalustolla. Kauhavalla tapahtuvaan sotilaslentokoulutukseen on jo osoitettu kiinnostusta.

Ilmavoimat vastaa maamme ilmatilan valvonnasta sekä ilmatilamme luvattoman käytön estämisestä. Ilmavoimien sodan ajan päätehtävä on hävittäjätorjunta. Lisäksi Ilmavoimat kouluttaa ilmatilan valvonta- ja vartiointitehtävän edellyttämän henkilöstön.

Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus- ja ilmailuteollisuuskonserni, joka toimittaa omaan erityisosaamiseensa ja kumppanuuksiin perustuvia, kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkailleen. Patrian omistavat Suomen valtio ja European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V.

Patria on vuodesta 2005 asti tuottanut Ilmavoimien peruslentokoulutuspalvelut Tikkakoskella sekä antanut Hawk-simulaattori- ja -teoriaopetusta Kauhavalla. Lisäksi Patria on jo pitkään toiminut Ilmavoimien hävittäjäkaluston varikkotasoisena huolto-organisaationa. Koulutuskeskuksen perustaminen syventää edelleen Patrian ja ilmavoimien pitkäaikaista yhteistyötä.

Lisätietoja:

 

Patria
Jukka Holkeri
Executive Vice President
Puh. +358 40 869 2008

Ilmavoimien esikunta
Eversti Ari Jussila
Operaatiopäällikkö
Puh. +358 14 181 0111