Tulosta

Patria toimitti 13.10.2008 Kroatian merivoimille kaksi Suomen merivoimien käytössä ollutta Helsinki-luokan ohjusvenettä. Alusluokka poistettiin käytöstä sen tultua elinkaarensa päähän, eikä sen peruskorjausta nähty tarkoituksenmukaisena Suomen merivoimille. Ohjusveneet Kotka ja Oulu lastataan Turun satamassa kuljetusalukseen, joka vie ne Kroatiaan.

Heinäkuussa 2008 sovitun kauppasopimuksen mukaan Patria myös kouluttaa ohjusveneiden kroatialaista miehistöä. Lisäksi Patria tavoittelee ohjusveneiden huoltosopimusta.

Patria on Suomen Merivoimien strateginen kumppani ja huoltanut Merivoimien dieselmoottoreita vuodesta 1964.

”Patria on monipuolinen ja joustava kumppani, joka tukee Suomen puolustusvoimia sen kaluston elinkaaren eri vaiheissa. Toimintamme kattaa käyttöönoton, huollon, koulutuksen, modifioinnit ja päivitykset sekä kaluston poistamisen tehokkaimmalla mahdollisella tavalla”, toteaa johtaja Jukka Holkeri Patria-konsernista.

”Helsinki-luokka palveli merivoimia lähes 30 vuotta. Se on rakenteeltaan onnistunut ja soveltui erittäin hyvin Itämeren ja saariston koviin olosuhteisiin. Helsinki-luokka siirsi Suomen merivoimat kerralla nykyaikaan. Olemme tyytyväisiä, että yhä käyttökelpoisille aluksille löydettiin Patrian avulla kiinnostunut ostaja”, sanoo merivoimien komentaja, vara-amiraali Hans Holmström.

Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus- ja ilmailuteollisuuskonserni, joka toimittaa omaan erityisosaamiseensa ja kumppanuuksiin perustuvia, kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkailleen. Patrian omistavat Suomen valtio ja European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V.

Lisätietoja:

Patria          
Jukka Holkeri    
Executive Vice President                                  
Puh. +358 40 869 2008

Merivoimat
Komentaja Pasi Pajunen
Merivoimien huoltopäällikön sijainen
Puh: + 358 2 181 32900