Tulosta

Patria on tänään allekirjoittanut sopimuksen Windhoff Vammas –nimen alla toimineen  lentokenttäkalustoliiketoimintansa myymisestä saksalaiselle Laweco Maschinen- und Apparatebau GmbH:lle.

Sopimus kattaa Patrian lentokenttäkalustotoiminnot maailmanlaajuisesti. Joustava siirto on varmistettu siten, että koko Windhoff Vammas Airport Equipment GmbH:n henkilöstö siirtyy Lawecolle.

Windhoff Vammas -organisaatiolla Saksassa on pitkä kokemus näiden tuotteiden, niiden sovellusten ja niihin liittyvien palveluiden markkinoinnista, myynnistä, suunnittelusta, valmistuksesta ja jälkimarkkinoinnista. Asiakasyhteyksiä hoidetaan sekä suoraan että olemassa olevan myyntiedustaja- ja huoltoverkoston kautta.

"Tällä sopimuksella Patria on nyt saattanut loppuun sen lentokenttäliiketoiminnoista luopumisen. Tämä on myös luonnollinen jatko Patrian useita vuosia kestäneelle kehitykselle ydintoimintoihin keskittymiseksi strategiansa mukaisesti ", toteaa johtaja Seppo Seppälä Patriasta.

”Turvallisuus ja luotettavuus ovat erityisen tärkeitä lentokentillä. Siksi Lawecon nostosovellukset, jotka perustuvat testattuun saksinostotasoteknologiaan, ovat haluttuja maailmanlaajuisesti. Räätälöityihin, modulaarisiin ja Saksassa valmistettuihin tuotteisiin Laweco lisää uuden Windhoff Vammas tuotelinjan. Lawecon älykkäät nostolaitteet, kuten kuormien lastaus- ja purkutasot sekä työskentelytasot täydentyvät lentorahdin käsittelyssä käytettävää laitteistoa”, sanoo Dietmar Lagemann, Lawecon toimitusjohtaja.

Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus- ja ilmailuteollisuuskonserni, joka toimittaa omaan erityisosaamiseensa ja kumppanuuksiin perustuvia, kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkailleen. Patrian omistavat Suomen valtio ja European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V.

Laweco GmbH on valmistanut räätälöityjä nostolaitejärjestelmiä jo vuodesta 1979. Saksassa sijaitseva perheyritys, joka työllistää yli 100 henkilöä, on alansa johtavia valmistajia Euroopassa. Laweco tunnetaan nostojärjestelmistään, jotka ovat vahvoja, pitkäikäisiä ja ennen kaikkea turvallisia ja luotettavia.

Yhteyshenkilöt: 

Patria Oyj
Seppo Seppälä,
Executive Vice President
Puh. 040 869 2680

Laweco Maschinen- und Apparatebau GmbH
Dietmar Lagemann,
Managing Director
Puh. +49 57 72 202 105