Tulosta

Patria Land & Armament Oy:ssä käynnistettiin koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut taloudellisin ja tuotannollisin perustein tammikuussa 2009. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat koko henkilöstöä. Neuvottelut päättyivät 25.3.2009. Neuvottelujen tuloksena 31 henkilöä lomautetaan toistaiseksi ja 43 irtisanotaan.

Patria Land & Armament Oy käynnisti tammikuussa 2009 sisäisen kehittämishankkeen, jonka tavoitteena on parantaa sekä yhtiön kilpailukykyä että kannattavuutta. Hanke sisältää kaikki liiketoiminnan osa-alueet, niin toimintamallit, organisoinnin, henkilöstön kehittämisen kuin kapasiteetinkin. Kehityshanke koskee koko henkilöstöä ja etenee vaiheittain vuoden 2009 loppuun asti. Mahdollisista jatkotoimenpiteistä päätetään sen jälkeen.

Kehityshankkeen aikana Patrian merkittävien asiakkaiden tilanne on heikentynyt kansainvälisestä talouskriisistä johtuen. Heikon markkinatilanteen ennakoidaan jatkuvan ainakin vuoden 2010 loppuun. Tässä tilanteessa Patrian on sopeutettava toiminta- ja kustannusrakennettaan vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta.
 
Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus- ja ilmailuteollisuuskonserni, joka toimittaa omaan erityisosaamiseensa ja kumppanuuksiin perustuvia, kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkailleen. Patrian omistavat Suomen valtio ja European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V.

Lisätietoja:

Seppo Seppälä   
toimitusjohtaja   
Patria Land & Armament Oy    
Puh. 040 869 2680 tai 040 869 2360