Tulosta

Suomen Puolustusministeriö on tänään ilmoittanut valinneensa keskipitkän kantaman ilmatorjuntaohjusjärjestelmän toimittajaksi norjalais-amerikkalaisen Kongsberg-Raytheonin ja keskivalvontatutkien toimittajaksi sekä kaukovalvontatutkien modernisoijaksi ranskalaisen Thales-Raytheon Systems Companyn. Hankkeiden toteutukseen osallistuu myös kotimaisia yrityksiä.

Ilmatorjuntaohjushankkeessa Patria neuvottelee mm. laukaisualustojen toteutuksesta sekä osallistumisesta järjestelmäintegrointiin. Hankkeen toteutusvaiheessa tapahtuvan teollisen yhteistyön kautta luodaan valmiudet kotimaiselle järjestelmäylläpidolle. Hankkeen työllisyysvaikutus Patriassa tulee kohdentumaan Patrian Systems ja Land & Armament –liiketoimintoihin lähinnä Tampereelle, Hämeenlinnaan ja Sastamalaan. Patria ja Kongsberg ovat lisäksi sopineet muusta teollisesta yhteistyöstä, jonka tarkoitus on edistää pohjoismaista yhteistyötä ja tukea Patrian tuotteiden vientiä.

Tutkahankkeissa Patrian alihankkijoineen toteuttaman kotimaisen osuuden on suunniteltu sisältävän mm. merkittäviä osuuksia järjestelmien ohjelmistotyöstä sekä laitesuojien varustelua ja modifiointia. Toteutusvaiheessa tehtävä työ luo kotimaahan valmiudet näiden tutkajärjestelmien ylläpitoon ja mahdolliseen jatkokehitykseen myös ohjelmistojen osalta. Hanke tulee työllistämään Patrian Systems-liiketoimintaa lähinnä Tampereella sekä Espoossa ja se kehittää edelleen Patriaa tutka-alan teollisena osaamiskeskuksena Suomessa.

Yhteensä näiden hankkeiden työllistävän vaikutuksen Patrialle ja sen alihankkijoille arvioidaan olevan noin 130 miestyövuotta, joista 40 suoraan ohjelmistotyöhön liittyvää.

Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus- ja ilmailuteollisuuskonserni, joka toimittaa omaan erityisosaamiseensa ja kumppanuuksiin perustuvia, kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkailleen. Patrian omistavat Suomen valtio ja European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V.

Lisätietoja:

Patria
Pasi Niinikoski   
liiketoimintajohtaja, Systems   
Puh. 040 869 2400