Tulosta
Tracked Bridge Layer Vehicles
Leopard 2L -siltapanssarivaunu

Patria ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos allekirjoittivat sopimuksen Leopard 2L -siltapanssarivaunujen lisähankinnasta. Puolustusvoimat hankkii kuusi uutta siltapanssarivaunua, jotka voivat kuljettaa ja käsitellä erimittaisia LEGUAN-siltoja. Siltapanssarivaunut rakennetaan Patrian toimesta puolustusvoimien Leopard 2A4 -taistelupanssarivaunujen alustoille. Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 23,6 miljoonaa euroa ja työllisyysvaikutus Suomessa noin 70 henkilötyövuotta.

”Nyt allekirjoitettu lisähankinta vahvistaa entisestään Patrian asemaa Suomen puolustusteollisuuden johtavana järjestelmäintegraattorina sekä pioneeriaselajin raskaan kaluston toimittajana puolustusvoimille”, kommentoi Patrian Suomen toiminnoista vastaava johtaja Jussi Järvinen.

Kyseessä on jo kolmas Leopard 2L -siltapanssarivaunujen hankintaerä Patrialta. Aikaisemmat toimitusprojektit ovat olleet vuosina 2005-2008 sekä 2018-2022. Uusien vaunujen toimitukset ajoittuvat vuosille 2026-2028.

Siltapanssarivaunusopimuksen allekirjoitus
Kuvassa vas.: EVP, Finland Division Jussi Järvinen ja toimitusjohtaja Esa Rautalinko Patriasta sekä johtaja Jari Mikkonen ja apulaisjohtaja Juha-Matti Ylitalo Logistiikkalaitoksesta

Mediatiedustelut ja lisätietoja:

Sirje Ahvenlampi-Hyvönen, Patrian viestintäjohtaja, puh. +358 50 557 3822, [email protected]

Jussi Järvinen, Executive Vice President, Finland-divisioona, Patria, [email protected]  

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaarentukipalvelujen sekä teknologiaratkaisujen ja lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluja ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla ensisijainen kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Patria työllistää yli 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat joh