Tulosta
patria-helsinki-security-forum

Ulkopoliittisen instituutin (UPI) järjestämä Helsinki Security Forum kokoaa yhteen kansainvälisiä päättäjiä ja ulkopolitiikan asiantuntijoita keskustelemaan ajankohtaisista kansainvälisistä turvallisuuskysymyksistä pohjoiseurooppalaisesta näkökulmasta. Helsinki Security Forum 2023 järjestetään Patrian, ulkoministeriön, puolustusministeriön ja Helsingin kaupungin tuella.

Vuosittainen Helsinki Security Forum (HSF) järjestetään toista kertaa ensi syksynä 29.9.–1.10.2023. HSF:n teemana on tänä vuonna eurooppalainen puolustus ja turvallisuus uuden maailmanjärjestyksen ajassa. Englanninkielinen keskustelutapahtuma kantaa nimeä Deter, Defend and Secure – Europe in the Era of Radical Uncertainty.

Helsinki Security Forum kutsuu kansainväliset päättäjät ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijat Suomeen keskustelemaan Euroopan muuttuneen turvallisuusympäristön globaaleista vaikutuksista. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii vuoden 2023 Helsinki Security Forumin suojelijana.

“Helsinki Security Forum fasilitoi tärkeää keskustelua Euroopan turvallisuusympäristöstä ja eurooppalaisesta puolustusyhteistyöstä, joka on muutoksessa. Puolustusteollisuuden olemassaolon perusteet ovat kirkastuneet kaikille sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen suvereeniin Ukrainaan”, sanoo Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko. ”Eurooppa voi vahvistaa puolustustaan uudelle tasolle kehittämällä yhteisiä eurooppalaisia suorituskykyjä entistä määrätietoisemmin. Edessä on vuosia kestävä eurooppalainen varautuminen ja lisääntyvä kysyntä, vaikka Ukrainan sota loppuisi tänään.”

HSF:n ohjelma julkaistaan konferenssin Twitter-tilillä ja verkkosivuilla sekä UPIn sosiaalisen median kanavissa. Tapahtuman paneeleista suurin osa esitetään suorana lähetyksenä verkossa. Lisätietoja tapahtumasta julkaistaan myös Patrian verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. 

Mediatiedustelut ja lisätietoja:

Sirje Ahvenlampi-Hyvönen, Patrian viestintäjohtaja, puh. +358 50 557 3822, [email protected]

Kukka-Maria Kovsky, johtaja, HSF; yhteiskuntasuhdepäällikkö, UPI, puh. +358 9432 7718, [email protected]
 
Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen, teknologiaratkaisujen ja lentokoulutuksen tuottaja. Patria tarjoaa kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä sekä tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmien tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusalan toimijoille. Patrian missiona on olla asiakkailleen tae toimintavarmuudesta, ja visiona on olla #1 kumppani kriittisissä toiminnoissa maalla, merellä ja ilmassa. Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Konsernissa toimii yli 3 000 ammattilaista. Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %). Patria omistaa 50 % Nammosta, ja yhdessä nämä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.
www.patriagroup.com