Tiedotteet

Patria Hägglunds toimittaa Maavoimille yhteensä 18 AMOS-kranaatinheitinpanssariajoneuvoa. Hankinta sisältää panssariajoneuvojen lisäksi kattavan huolto- ja ylläpitosopimuksen sekä koulutusvälineitä. Sopimuksessa on lisäksi optio lisähankinnoista tuleville vuosille.

AMOS-kranaatinheitinpanssariajoneuvo on ollut Patria Hägglundsin ja puolustusvoimien välinen tuotekehityshanke, jonka lopputuloksena on syntynyt ainutlaatuisen suorituskyvyn omaava kranaatinheitinjärjestelmä.

Kehitystyö käynnistettiin 1990-luvun lopulla ja alkuperäinen arvoltaan 120 M€ sopimus kehitystyöstä ja hankinnasta allekirjoitettiin vuonna 2003. Nyt tehdyllä sopimuksen tarkennuksella käynnistetään vaunujen sarjatuotanto.

AMOS on nykyaikainen, hyvän liikkumiskyvyn ja sirpalesuojan omaava taktisen tason kranaatinheitinjärjestelmä. Se kykenee vastaanottamaan ja käsittelemään tulikomennon liikkeessä ollessaan ja aloittamaan tulenkäytön alle 30 sekunnissa pysähtymisestä. Tällä uudella suorituskyvyllä valmiusprikaateille saadaan etenemiskykyinen epäsuorantulen yksikkö kärjen taistelun välittömään tukemiseen.

Kranaatinheitinpanssariajoneuvo otetaan käyttöön Maavoimissa vuonna 2013.

Patria Hägglunds on Patria Oyj:n (50%) ja BAE Systems Hägglunds AB:n (50%) omistama yhtiö.

Lisätietoja:

Patria Land & Armament Oy
Toimitusjohtaja Seppo Seppälä
Puh. 040 869 2680

Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus- ja ilmailuteollisuuskonserni, joka toimittaa omaan erityisosaamiseensa ja kumppanuuksiin perustuvia, kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkailleen. Patrian omistavat Suomen valtio ja European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V.