Tiedotteet

Sotilasilmailun viranomaisyksikkö (SVY) luovutti Patrian Aviation-liiketoiminnalle 16.5.2017 ensimmäisen yhteiseurooppalaisiin European Military Airworthiness Requirements eli EMAR-suosituksiin perustuvan suunitteluorganisaatioluvan Suomessa.

Vastaavan luvan (Design Organization Approval) myöntää siviili-ilmailun puolella European Aviation Safety Agency, EASA. Siviililupa Patrialla on ollut jo vuodesta 2012.

Sotilasilmailun viranomaisyksikön johtaja, insinöörieversti Kimmo Nortaja totesi, että hänellä oli ilo luovuttaa lupa, joka liittyy pitkäaikaiseen ja menestykselliseen asioiden itsenäisesti hoitamisen perinteeseen, joka näin virallistettiin.

Patrian puolesta luvan vastaanottanut suunnitteluorganisaation johtaja Jukka Raunio kiitti viranomaista tehokkaasta toiminnasta vasta 1. maaliskuuta 2017 voimaan tulleen ohjeensa implementoinnissa ja kertoi, että näin vahvistettiin ja laajennettiin vuosikymmenten vakiintunut toiminta viralliselle pohjalle. Lupa kattaa ilma-alusten rakenteiden, järjestelmien, kaasuturbiinivoimalaitteiden ja ohjelmistojen suunnittelun.

Sotilasilmailun viranomaisyksikkö, SVY, on Ilmavoimien esikunnan yhteydessä toimiva sotilasilmailuviranomainen. Viranomaisyksikkö edesauttaa sotilasilmailun hyvien käytäntöjen toteutumista sekä sotilasilmailualan normien kansainvälistä harmonisointia. Sotilasilmailuun kohdistuvalla vaatimusten asettamisella ja valvonnalla vaikutetaan ennakoivasti sotilasilmailun turvallisuuden ja käytäntöjen kehittämiseen sekä varmistetaan toiminnan jatkuva parantaminen.

Lisätietoja:

Pääinsinööri Jukka Raunio, puhelin 040 869 3280, jukka.raunio@patria.fi

Sotilasilmailun viranomaisyksikön päällikkö insinöörieversti Kimmo Nortaja luovutti MDOA-hyväksynnästä kertovan todistuksen Patria Aviationin pääinsinööri Jukka Rauniolle.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konserni toimii kansainvälisesti ja sillä on hankkeita Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Puolassa, Kroatiassa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa ja Etelä-Afrikassa. Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista. Patria omistaa yhdessä Norjan valtion kanssa puolet Nammosta. Patrian omistajia ovat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Aerospace and Defence AS (49,9 %).