Tiedotteet

Puolustusministeri on 23.6.2010 valtuuttanut Merivoimat solmimaan Patrian kanssa sopimuksen 1990-luvun alussa rakennettujen Rauma-luokan ohjusveneiden peruskorjauksesta. Sopimus allekirjoitetaan 30.6.2010 Turussa. Hanke on kokonaisarvoltaan 64,7 miljoonaa euroa.

Patria toimii hankkeessa päätoimittajana ja vastaa peruskorjauksen kokonaissuunnittelusta, alihankkijoiden toimitusten koordinoinnista sekä kokonaisintegroinnista. Patrian alihankkijoita ovat Saab Ab, Western Shipyard Oy, Kongsberg Maritime AS, Furuno Finland Oy, AB Marinel Oy ja Valmarine Oy.

”Rauma-luokan ohjusveneiden peruskorjaushanke on haastava tehtävä sen sisältämien monien erilaisten järjestelmäuudistusten johdosta. Olemme kehittäneet viime vuosien aikana johdonmukaisesti sekä järjestelmäosaamistamme että kykyä johtaa ja toteuttaa erilaisia järjestelmäintegrointihankkeita. Siksi olemmekin erittäin tyytyväisiä Merivoimien osoittamasta luottamuksesta”, toteaa järjestelmiin keskittyvästä Systems-liiketoiminnasta vastaava johtaja Pasi Niinikoski.

Rauma-luokan neljä ohjusvenettä; Rauma, Raahe, Porvoo ja Naantali peruskorjataan vuosina 2010- 2013.  Peruskorjattujen alusten on tarkoitus saavuttaa operatiivinen valmius vuodesta 2014 alkaen. Peruskorjauksella taataan alusluokan elinikä 2020-luvulle asti ja vastataan uhkakuvien ja osin muuttuneiden suorituskykyvaatimusten tarpeisiin.

Patria on kansainvälisesti toimiva puolustus-, turvallisuus- ja ilmailuteollisuuskonserni, joka toimittaa omaan erityisosaamiseensa ja kumppanuuksiin perustuvia, kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkailleen. Patrian omistavat Suomen valtio ja European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V.

Lisätietoja:

Patria
Pasi Niinikoski
liiketoimintajohtaja, Systems
Matkapuhelin: 040 869 2400

Jukka Holkeri
Markkinointijohtaja
Matkapuhelin: 040 869 2008

Merivoimien Esikunta
Komentajakapteeni Sami Rauhanummi
Puh. 0299 800